Layout

Aku bukan suka berangan.Aku cuma ada angan-angan.Untuk cuba terbang ke bulan..haha =)

Monday, August 2, 2010

Cincin Itu Indah =)




Orang kata cincin punya banyak sentimental value nya. Bagi anda? Kenapa normally kalau kahwin,tunang or merisik orang bagi cincin? mungkinkah itu adalah adat?




For me,cincin itu sangat-sangat punya maksud yang mendalam ataupun memang mempunyai sentimental valuenya. Yelah, cincin melambangkan satu ikatan,suci je rasanya ikatan itu jika dilambangkan oleh sebentuk cincin,boleh pulak kan=)
Dan yang penting,saya sangat -sangat suka tengok design satu-satu cincin (walaupun aku tak suka pakai..ngehngeh) .


Mungkin setiap orang mempunyai definisi atau fahaman tersendiri terhadap 'kepentingan' cincin pada satu-satu function - kawen,tunang or risik. ataupun time nak declare =)


Cikgu masa skool dulu penah cerita,dia kahwen and tunang takde cincin ---> sebab dia cakap kat husband to be dia tu,dia tak mau cincin sebab jari dia ade 10 jer (banyak sangat dah cincin dia ade) ----> so that guy pun bagilah gelang =) ---->so,its ok kalau takde cincin pun time kawen or tunang =)


Yang kat atas tu aku punya =) but its not a couple ring =) ---> ek?hehehe
Tapi,aku gantungkan pada rantai je.. lagi sweeeeeet.hehe

Yang kat bawah-bawah ni,couple ring..antara design cincin yang aku suka..comey,macam aku..ehek =)

Jodoh umpama sungai Nil dan mesir.Tanpa Sg Nil tidak ada lah Mesir.Indahnya mesir kerna hadirnya sg nil.Andainya itu cinta dan jodoh walau diputar kemana sekali pun ia tetap di situ setia dan abadi =)





A


B




C




D



E


F


G


H



I

J

K



L



M



N


O


P



Q


P/S:Yang mana satu pilihan hati anda?

10 comments:

zUnUrAiN said...

aku nk cincin...huhu....

MyraLove =) said...

ain,ko nak yang mane?aku suka yang J and yang ataassss sekali =)

Saya Adalah 'Cik Putput' said...

suke ring
I, L, M and O

MyraLove =) said...

cit putput,
menarik2 tu..bahagianya kalau dapat semua tu..walaupun i tak pakai..hahaha

hazman aka species1980 said...

bile tengok cincin ada nama... teringat citer LBS

MyraLove =) said...

hazman,
hahahah..betul eh =)

misyamissyou said...

A cantik la..bahagianya kalau ade orang bagi free..hahaa..berangan je..huhuu

MyraLove =) said...

misyamissyou,
hmm..betul2..boleh tu,tak mustahil..one day..ehem2 bagi la tu..eehhe..kalo dia tak bagi..merengek banyak2 kat dia..gila jahat nasihat ini..ahaha

diriku said...

cincin yg unik n cantik ni biasanya mahal :-p

Rina (◕‿◕)✿ said...

suke yg last one!

Jom Tengok Lagi ^_-

Related Posts with Thumbnails