Layout

Aku bukan suka berangan.Aku cuma ada angan-angan.Untuk cuba terbang ke bulan..haha =)

Tuesday, January 4, 2011

Couple tu weyh!

Kau tak pernah couple?KUNOnya!


tak pernah ada BF/GF?serius?waaa..wa tabik sama lu


Pernah tak anda terfikir or terdengar ungkapan macam kat atas ni?which one?so?mana satu yang boleh diterima? Kalau yang pernah dapat kata-kata ni. Kalau yang first tu..agak menyiraplah kan. Kalau yang second tu,mesti kembang-kembang kan..hehe. =)




KUNO ke kalau orang yang tak pernah couple ni?for me,itu bukan KUNO. Itu satu kejayaan.hehehe. Yelah. Sebab dia berjaya mempertahankan hati dia.

'Tapikan,orang yang tak pernah couple ni tak matang lah"

Yeke?hahaha. Ok,gelak memang gelak. tapi ini memang aku pernah dengar orang cakap. tapi,orang tu cakap macam ni.."aku tak suka couple dengan lelaki tak pernah couple,tak matang!" Nak gelak pun ada. Aku tak pernah sedar pulak pasal tu.Yeke wahai lelaki-lelaki sekalian?(sila jawab)



Berbalik pasal ke-KUNO-an tadi. Statement ni bukan aku sesaje buat. Tapi,memang pernah terdengar. Sampai dulu,dengan mind aku sekali terganggu. Sampai aku takut nak buat pengakuan..hahaha.

Sampai sekarang orang tak tahu status aku .kekeke.hebatnya saya menyorokkan status diri. Walaupun orang kalut-kalut duk tanya status,buat derk je. Buat apa nak kecoh-kecoh kan? Kawan paling rapatttt pun baru tau(eh,tau ke?haha) Sape-sape nak tau,boleh PM saya,hahaha.



"Tapikan,ada lagi ke orang yang memang tak pernah couple..?"
Ayat ni pulak?pernah dengar? hurmmm..ada punya. Mesti ada. Tak semua orang berfikiran sama kan. Untungnya kalau dapat orang yang masih suci hatinya. Tak pernah sesape lagi duduk kat hati dia kan? =)



Tapi,kalau dah pernah..kalau berhasil,baguslah. Kalau sebaliknya?anggaplah itu sebagai pengajaran. 'kita akan jumpa orang yang salah dulu sebelum kita jumpa yang sebetul-betulnya' =)

Dan kalau yang kecundang dalam cinta tu,janganlah masih 'terpandang-pandang' kebelakang lagi. Teruskan berjalan kehadapan. Jangan kita anggap apa yang kita jumpa kat belakang tu adalah benda paling beharga atau paling lawa yang akan kita jumpa dalam hidup kita. Masih banyak lagi yang beharga dan lawa kat depan tu. Teruskanlah berjalan =)

Waaaa,macam DR.LOVE pulak dah gayanya..hahaha..aish,aku memang ada buat part time ni masa cuti hari tu. Ramai pesakitnya..ehek! Mujurlah saya dapat selamatkan dari terus parah..hahaha. Gaya macamlah orang berpengalaman sangat. Buku banyak mengajarku~ayat poyo dah ni =)





Dalam entry sebelum ni LoVE oR nOT aku ada buat satu statement,act its not mine but my friend~ aku cuma tumpang setuju je..hehee

Bodohnya diri jika hanya kerana seorang kekasih meninggalkan kita,kita menangis semahunya,tidak makan dan tidak menjalani hidup seperti biasa atau mugkin lebih teruk,cubaan membunuh diri. Cuba fikir,KEKASIH itu kah yang menyara hidupmu dari kecil?KEKASIH itukah yang membesarkanmu? KEKASIH itukah yang menyusukanmu?Atau tanpa dia,benarkah kamu sudah tidak ada tempat bergantung?'


Lepas tu aku fikir balik, plus dengan komen dari kak maisyah

sebenarnya ia bergantung kepada jati diri masing2..kalau yg jenis setia memang nangis gila la...tp kalau yg belum serius tu...emm..tu yg rilek ja bila putus..ya x?

Betul jugak tu!
Ok,aku nak tarik balik.
separuh-separuh je setuju. hehehe. narrow minded betullah aku ni!! ;)




Nota jari: pics dicilok di goggle

24 comments:

misyamissyou said...

uhuk..sape yg ckp kuno tu..dia yg kuno la rasenye..hahakhakhak! ade je org yg xpernah couple..mmg 1 kejayaan..

Cik ean said...

Semuanya terletak pd diri sendiri, krn kita yg tentukan samada akn pilih jln hitam atau putih dlm bercinta ini.

Apabila diuji dlm bercinta,sejauh mane anda dpt jga iman anda?Masing2 ade ujian yg Allah diberikan,jaga2 & waspadalah.

Anda yg tentukannya.

Pesanan sy:Jga iman & jga taqwa.

Be a good young muslim :)

Renung2kan..slmt beramal.

Cik ean said...

Semuanya terletak pd diri sendiri, krn kita yg tentukan samada akn pilih jln hitam atau putih dlm bercinta ini.

Apabila diuji dlm bercinta,sejauh mane anda dpt jga iman anda?Masing2 ade ujian yg Allah diberikan,jaga2 & waspadalah.

Anda yg tentukannya.

Pesanan sy:Jga iman & jga taqwa.

Be a good young muslim :)

Renung2kan..slmt beramal.

MyraLove =) said...

@misya:hehe..yup,ade je sbnrnye..agak la,dia y kuno ;)

MyraLove =) said...

@cik aen:
betul tu. aku selalu ingt statement someone ni kat aku 'sabar,kau belum diuji'..bila kita sendiri diuji,tataulah ape lgkah y kita ambik kan...memang iman kena kuat!

penaberkala said...

kuno ka?
ok fine, tolong bagi emel org yg kasik statement tuh nk discuss sikit,haha

cinta?
takpe lambat asal selamat

pasal komen kat blog tuh, betul2 ke main angin je? haha
tak percaya, rasa cam kecik je dlm dunia blog
entri pun byk merapu

MyraLove =) said...

@penaberkala:
nak ke?hahaha.kasi diskus sama dia kaw2 kan..hehehe

cinta...betul2.ingt kat jalan je ke 'biar lambat' tu..dlm cinta pun bleh aplikasi kan..ehek =)

komen tu?hihihi..betul2 lah =)merapu ke?bukan merapu..panjang berjela.salute lah!jrg lelaki bleh mengarang pnjg2 tau =)

penaberkala said...

buleh jugak klu ada, best gak diskus benda mcm ni
lain org lain pendapat, kita tgk dia rujuk katne isitilah kuno tu,haha

btw, thanks for the comment
really appreaciate it
tu la, klu bab mengarang mmg berpenyakit sikit
susah nk stop,haha
tp, kena taun baru ni kena tambahkan lbh byk perkongsian ilmu
byk sgt merapu

MyraLove =) said...

@penaberkala:
malangnya saya xde..kikiki,takmau rapat dgn org berfikiran camtu..hahaha(jahatnya statement ini)

bagus r kalo camtu. u know wat,setiap kali nampak ur blog ade new entry kat blogrll,mesti tertanye2..entry panjang ke pendek..hahaha. teringin benor nak tgk entry pendek ;)

tapi,y panjang lg bagus. banyak kot input tu plus buat sy rase tcabar 'knp aku xleh wat pnjg2 eh?, bleh kalahkan n3 penaberkala '--->hiperbola pulak =)

cik miera said...

hmm for me kan..single is better..xyah la nk nangis2 kalau gaduh atau kecewa kan..hihi..hepi je hidup kalau nk kwn ngan sesape.xde yg nk halang.hihi...

::contengan hati::)) said...

wee cinta nie bila bahagia 2 indah bila dah putus merana sow baek xpayah bercinta miahahahahahha ;)

.::: Princess MOMOY :::. said...

nice entry
kenapa momoy asa sedey jer nih
Sebab Mengapa HARIMAU MALAYA Tidak Boleh Ditukar Kepada HARIMAU MALAYSIA !!

MY RECENT POST: Jom Kenal KHAIRUL FAHMI CHE MAT Yang Encem

MyraLove =) said...

@cikmiera:
itulah kelebihannya... =)

MyraLove =) said...

@contenganhati:
memang pun.bahagia tu memang best.tp y sebaliknya tulah effeknya lagi kuat..kalau y iman tak kuat tu..haishh..susah la

MyraLove =) said...

@princessmomoy:
thanks. kenape plak momoy nak sedih..xmo sedih2..chilll k =)

zanetti_be said...

kuno ke takde gf atau bf? cinta kan datang dari yang maha esa.jodoh pertemuan semua tue

sniffa93_aznil4eva said...

haha. kuno tu lawak:D
mmg xnak n nak jauhkan diri drpd bercouple..kalau nampak mcm ada jodoh, trs kahwin..jgn couple:)

kan senang.. haha tp xdala br jumpa trs ajak kahwin.

mekdior tuss said...

no sweettalker, no heart player = peace in love. ;)

Enh Ear said...

sokong ngn stament tak couple tu satu kejayaan.. lebey baik kita simpan manis saat bercinta untuk yg halal..
fhm tak? hihih... tak pelah.. normal tu..bercinta ini.. kdg2 mcm trend..
betul ke cinta? hahah... no one knows..

MyraLove =) said...

@zanetti_be :
itu kata org y brfikiran kuno ;)
setuju,cinta dtg dr y maha esa

MyraLove =) said...

@sniffa93_aznil4eva :
yup.itulah y sebaik2 pemikiran =)
hehehe..boleh pulak saya ni decide camtu kan..itu tpulang pada pmikiran setiap individu la kan =)

MyraLove =) said...

@mekdior tuss:
memang pun..kalau dah bcinta tu,kena la pandai2 la kan.. :D

MyraLove =) said...

@Enh Ear :
yeye..sy sangat faham dan sangat mendalami..aicehh..hehehe

starzrol said...

sape kata laki yg xprnah couple tu xmtang??sy rase xdelah smpai cmtu..matang @xmatang tu depend kpd cara pmikiran msg2..yg couple pn,rmai je yg xmtang2 kt luar sne tuh..

Jom Tengok Lagi ^_-

Related Posts with Thumbnails