Layout

Aku bukan suka berangan.Aku cuma ada angan-angan.Untuk cuba terbang ke bulan..haha =)

Saturday, July 31, 2010

Cincin Ajaib!



ok,nampak tak cincin yang begitu unik ni?hurmm..takmau komen lebih-lebih..sebab,aku jumpa benda pelik ni pun dekat page yang bertajuk 'kingdom of style'. so,rasa-rasanya pandangan ku tak diperlukan..aicehhh =)

cuma satu je nak cakap.. *TERKESIMA* :) tah papekan aku nih..hurm..terkesima sebab aku rasa benda tu sangat pelik dan aku tak suka. =)

Permintaan Melampou!!




Permintaan melampau?memang pun. Permintaannya sebab aku nak penuhi segalanya. Aku dah tak tahan. Dan tak tahu dah macam mana lagi aku nak pusing-pusing cari penyelesaian kepada masalah-masalah ini.

huk..ayat tragis kan..grrrr. Otak aku tak berapa nak boleh terima..dah lama aku tak belajo kimia nih..haiihhh,gaimana sih =(
Minggu add and drop baru seminggu tamat- tapi aku dah mula menyetadikan diri <-- gila rajin kan?hakhak..sebelum nih nak exam baru stadi..huhuh..saya sangat baik sem ni =)

PERMINTAAN aku..SAPE-SAPE YANG ADA SOLUTION MANUAL buku ni...aku naaaaaaaaaaakkk. Aku sangat-sangat tatau camne nak buat most of da quest. Grrrrr. sobsob =(

Kenapelah buku nih tak sediakan jawapan untuk probs yang dia bagi?haiiih

sobsob =(



Ini baru 1/5 assgnment yang aku kena buat (da highlight one).huhu

MAHASISWA ASASI UM MENINGGAL JATUH BANGUNAN

Mungkin ramai dah tahu,tapi nak cakap jugak..AKU STILL KAT KOLEJ NIH!! huwaaaa..sceri-mori.

OK,alkisahnya aku takde pun kat kolej time kejadian (g jalan2 jap) balik dekat-dekat magrib dengar annoucment cakap siapa nak pergi melawat keluarga allahyarham boleh kumpul bawah blok D (blok aku tu). Aku muka dah blurr.."siapa y meninggal?"

Dengan muka blurr sungguh,pergi cafe(takde pape pun). Balik bilik,xde pape jugak. Kemudian aku berangkat ke kolej 9 (nak tidur situ) kat situ baru tau coz tengok Fb (bengong sikit kot citer aku nih)
semalam takleh tidur..agak-agak kalo aku dalam bilik aku...mau aku kesejukan,menggeletar dan apa-ape lagi lah <---- takut punya kes..huuuuu..

sedikit sebanyak terasa la jugak.

Ye..ajal maut ditangan tuhan.. al-fatihah untuk arwah.


Universiti Malaya , 6.30 pm : Mahasiswa Pusat Asasi Sains Universiti Malaya (PASUM) mati jatuh bangunan jam 2.35 petang di Kolej Kediaman Dr Nazrin Shah (Kolej Kediaman Ke-12) Universiti Malaya.

Menurut sumber, Zulkhairi Azmi bin Md Bukhari, 19 tahun, jatuh ketika ingin menyeberang tingkap ke bilik rakannya di bilik bersebelahan. Mahasiswa tersebut mati di tempat kejadian.

Mohd Syahid b. Mohd Zaini, ahli Kabinet Majlis Perwakilan Mahasiswa Universiti Malaya (MPMUM) ketika dihubungi berkata beliau simpati terhadap keluarga mangsa.

“Saya menggesa Pihak Pentadbiran Kolej Kediaman Ke-12 menguatkuasakan langkah keselamatan agar kejadian sebegini tidak berulang.”, tambah beliau lagi.

Beberapa pegawai keselamatan semasa dimaklumkan berkali-kali oleh beberapa pelajar menyangka bunyi seperti sesuatu terjatuh ialah ’sampah’.

“Pada awalnya mereka menolak laporan kami yang ada budak jatuh bangunan,” jelas seorang pelajar yang menjadi saksi kejadian.

Dalam pada itu pihak pentadbiran universiti mengambil keputusan menghantar jenazah Allahyarham ke Mersing. -Umtoday




nota jari (28 ogos): Bila saya BW baca kat entry orang lain pasal kes ni..ramai yang berpendapat 'kenapalah budak tu tak tunggu dulu kwn dia'..'kenape tak pikir cara lain ke'..'pihak pentadbir takde kena mengena dgn hal ini'

for me la..mungkin arwah akan pilih melangkah balkoni ni jalan kedua sekiranya procedure nak dapatkan kunci spare tu senang. Kalau tak kena marah or kadang-kadang kena maki..benda ni takkan jadi serumit ini. Yelah,pemikiran kita akan menjurus kepada yang senang lah kan. Kalau orang dah nak cepat,pastu nak kena tadah telinga lagi..baik pilih jalan yang satu lagi.

entahlah,apa-apa pun, semoga arwah tenang DISANA..amin~

Jom Makan Kek Ai-cekerim =)








ok, memang nampak tak berapa lawa sebab tangan aku yang comel ni pegang dengan sangatlah lembut

kek ini dibeli di king's confectionery..ate berbelit lidah teman nak nyebutnye..haihh.. aku tak penah dengr pun pasal kedai ni (ek?ker aku mmg jenis buat dek je..mungkin).. Pape pun..jempu-jemputlah bersarapan =) hahahaah..saya sangat jahat..soodapp!

Thursday, July 29, 2010

'Pet' dalam mulut! Dah takde tempat lain nak membela

Kisah ni aku dapat dari seorang kawan melalui email. Bila baca tu,macam timbul jugak ketidakpercayaan tu..hurm,dahlah binatang tu paling menggelikan bagi aku...eee yuck!! eee.. kalau korang nak tau lebih lanjut,bacalah yer cerita dibawah ni.

Tapi ingat,percaya atau tidak..lepas nih,tak payah dah nak jilat-jilat stem or sampul surat. Sediakan payung sebelum hujan..eh..macam tak kena pulak..beringaat-ingt sebelum kena kot yang betulnya =)

-----------------------------------------------------------------------
A woman was working in a post Office in California . One day she licked the
en
velopes and postage stamps instead of using a sponge. That
very day the lady found a cut on her tongue. A week later, she noticed an abnormal swelling of
her tongue.





She went to the doctor, and they found nothing wrong..
Her tongue was not sore or anything.. A couple
of days later, her tongue started to swell more, and it began
to get really sore, so sore, that she could not eat. She
went back to the hospital, and demanded something be done.

The doctor took an x-ray of her tongue and noticed a
lump. He prepared her for minor surgery. When
The doctor cut her tongue open, a live cockroach crawled out!!!!




There were cockroach eggs on the seal of the
Envelope. The egg was able to hatch inside of
her tongue, because of her saliva, which was warm and moist....
This is a true story reported on CNN!

Andy Hume wrote: Hey, I used to work in an envelope
factory. You wouldn't believe the....things that float around in
those gum applicator trays. I haven't licked
an envelope for years!'

I used to work for a print shop(32 years ago), and we
were told NEVER to lick the envelopes. I never understood
why until I had to go into storage and pull out 2500
envelopes that were already printed and saw several squads
of cockroaches roaming around inside a couple of
boxes with eggs everywhere. They eat the glue
on the envelopes.

Wednesday, July 28, 2010

Nak Kaya?jom ber-TEKLA






Pernah dengar tak TEKLA? Hehehe..aku pun baru dengar 2minggu lepas kot. Ok,hari ni aku dah tahu sebenar-benarnya apa itu TEKLA. Agak terkejut bila dengar wakil dari TEKLA tu cerita. Rasa-rasa macam nak berhenti belajar pulak (hiperbola pulak kan).





Kata wakil TEKLA yang ajar kitorang tadi,diorang menggaji pekerja yang tahu mengendalikan software TEKLA ni dengan gaji sebanyak 7K. Menarik kan?just tau macam mana nak operate that software je.




Memang sangat-sangat teruja. Barulah aku tau macam mana design satu-satu structure tu. *malunya* sangat BEST! dan yang paling best, sini je yang ada slot TEKLA. u lain takde - kata diorang lah -






maka,jom kita belajar TEKLA yer..Tapi,kalau nak masuk kelasnya agak mahal,ribu-ribu jugak la katanya. Tatau la kan..orang tu yang cakap(kalau dia tipu pun,aku caye gak la) =)





p/s : Ini bukan hasil kerja aku ek (sangat hebatlah kan kalo ini aku punya). Aku cuma belajar basic je tadi..macam gambar beam and column kat atas tu =)

Tuesday, July 27, 2010

Secret Admirer

Macam best kan ada secret admirer nih. Bahagia!hhahaha..tak betullah aku nih. Tapi,kadang mesti ada gak rasa sesak lemas watever.
errmmm..seronok ke tak sebenarnya eh ade secret admirer nih?or..adakah persoalan lagi satu ni yang best..nak ke taknak? hahaha..sah tak betoi aku ni =)



Secret Admirer


Oh, secret admirer

When you're around the autumn feels like summer

How come you're always messing up the weather?

Just like you do to me....

My silly admirer

How come you never send me bouquet of flowers?

It's whole lot better than disturbing my slumber

If you keep knocking at my door


Last night in my sleep

I dreamt of you riding on my counting sheep

Oh how you're always bouncing

Oh you look so annoying.



Dear handsome admirer

I always think that you're a very nice fellow

But suddenly you make me feel so mellow

Every time you say hello


And every time you look at me

I wish you vanish and disappear into the air

How come you keep on smiling?

Oh! You look so annoying.


My secret admirer

I never thought my heart could be so yearning

Please tell me now why you try to ignore me

'Cause I do miss you so

['cause I do miss you so...]


My silly admirer

['cause I do miss you so...]

My handsome admirer

['cause I do miss you so...]

Dear secret admirer

['cause I do miss you so...]

'Cause I do miss you so

['cause I do miss you so...]


by Mocca













Monday, July 26, 2010

Masyuk! akaun nuff semakin masyuk!



Aku sangat teruja dan err..ape lagi ek?itu jelah kot,sebab hari ni letih sangat so tak boleh nak feel sangat(boleh ek?)Apa-apa pun,akaunku melonjak2 bagai popcorn!

haha..whateverlah. Hari ni mau cerita pasal sikit pasal aktiviti aku sepanjang hari. Walaupun satu hari takde kelas,tapi daku sangat keletihan. Keletihan menguruskan minggu PROMO khas untuk persatuan yang AKU SAYANGI cangat-cangat! enough!!hahaha




okek..about the nuffi..hurmm..aku pun tak sangka akaun aku boleh melonjak2 macam popcorn yang baru masak...bleh terima ek?hahaha..korang bayangkanlah. Walaupun takdelah sampai beribu2(waah..sangatlah hiperbola) tapi,lebih dari sepuluh kali ganda dari minggu lepas kot peningkatannya (jangan bayang lebih2 yer..y penting,jangan hiperbola. walaupun ayat aku nih terlebih hiperbolanya)

Kalau minggu lepas hanya menunjukkan 3line jer..minggu ni sampai 19 line..ngehngeh..saya seronok-seronok =)





p/s:akaun nuffi baru naik sikit,dah papar gambar kereta..berangan..basikal pun tak lepas kot lagi..hahah

Sunday, July 25, 2010

Women :PAD vs TAMPON


Once you get your period, you'll need to use something to soak up the menstrual blood. Your choices are a pad or a tampon. If you've ever seen them on the store shelves, you know there are many varieties to choose from. How do you know which one is right for you?

Let's start by explaining exactly what each one is.



Pads are rectangles of absorbent material that you stick to the inside of your underwear. Some have extra material on the sides (called "wings") that fold over the edges of your underwear to better hold the pad in place and prevent leakage. Sometimes, pads are called sanitary pads or sanitary napkins.

Dont be like this =) its a WASTE! hahaha


This is Norwegian washable menstrual pads from the nineteenth century. Cool right=)


Tampons (say: tam-ponz) also absorb menstrual blood, but they work from inside the vagina. A tampon is also made of absorbent material, but it's pressed tight into a small cylinder shape. The question all girls wonder is — how do you put them in? Some tampons have applicators, which are plastic or cardboard tubes that help put the tampon in place. Other tampons can be inserted using your fingers.






Reusable Tampon =)


The menstrual cup is easily inserted at the base of the vagina. Its bell shape acts exactly as you would imagine: It captures any menstrual blood that flows from the vagina comfortably, cleanly and without leakage (No more pads to accompany tampons!). When the cup is full, you remove it, empty and clean it before reinserting.



Many girls start out using pads, but might want to use tampons when they do sports or go swimming. You'll want to talk to your mom or another woman you trust when you are trying to decide which is right for you.


P/S: sorry,im too lazy to translate this after combined the info. Sorry k.

WANITA : Kotex Luxe


'Kotex LUXE ultrathins pad gives you breakthrough Fusion Technology combining dryness and comfort with just 1pad. No more compromises!'


Ok,nampak tak kotak pad femos ni. Lawakan =) special edition tau! Hahaha. Disebabkan kotak dia nampak CHOMEL (gandingan hitam dan pink) so aku pun belilah walaupun aku memang dah bercita-cita meninggalkan jenama ini. Hahaha.


Kata akak yang jual benda nih kat tempat aku beli tu (guardian dekat kl sentral) 'dik,ini edisi terhad,rugi kalau tak beli..comel kotak dia'..waaa..aku bukan boleh tengok benda-benda chomey Macam aku terus teruja. Tapi tak selalu la (time jadi 'orang kaya' jelah)


Walaupun dalam tu cuma ada 5 ultrathin (23 cm) dengan harga RM 3.90..aku beli lah jugak,nak buat koleksi...hek! lepas nih dah takde (kata akak kotex tu)







p/s: sori lah yer..aku nih asyik citer pasal benda2 camni je kan. Ahahaha..bukan apa,sebab aku rasa lepas aku snap benda2 yang sedia ada comey nih bertambah comey. Itu yang aku letak enty pasal benda nih lagi. Next entry aku nak discus pasal masalah wanita. masalah ke?lebih kurang la.

Friday, July 23, 2010

Wanita : LIBRESSE


~Absorption Is Nothing Without Fit~



Sedikit pandangan dariku. Disebabkan tadi dapat free 1kotak masa lalu depan library tadi. Sekali tengok..sangat banyak dalam kotak tu...SAYA SANGAT SUKA. mengkin sesetengah orang tak pernah try brand ni..and baru nak try bila dapat free tadi (contohnya rummateku..hehe )






Tapi aku dah pernah try..kononnya nak beralih ke brand yang lain sebab orang-orang cakap brand yang aku guna tu tak elok (ada bahan chemical) walaupun brand tu sangatlah femos.

So,disebabkan aku tengok bungkusan dia SANGATLAH LAWA (Hijau kan) aku pun beli. Mula -mula beli sangatlah terkejut,sebab aku beli yang SLIM (hijau tau =) ) tapi, SANGATLAH BESAR(panjang) ingat tersalah beli dah..hehehe





Tapi siyes,LIBRESSE best! jom pakat-pakat try =)
saje-saje share dengan kawan2 =)




~Absorption Is Nothing Without Fit~



p/s: sorilah kalau ada lelaki yang baca kan..dah cakap kat atas WANITA =)

Jom Tengok Lagi ^_-

Related Posts with Thumbnails