Layout

Aku bukan suka berangan.Aku cuma ada angan-angan.Untuk cuba terbang ke bulan..haha =)

Monday, October 25, 2010

I wait for A KNIGHT



In this world full of hurt and pain,

I need someone who would help me through the rain.

To comfort me when I'm sad,

Doing everything just to make me glad.


In this world I need a Brave Knight,

Who would never give up any fight.

A knight who would dry away my tears,

Telling me to overcome my fears.


A knight who loves me for who I am inside,

With him there's nothing more I need to hide.

A person who will still be standing strong,

Eventhough everything has gone wrong.


I need someone who is willing to give me more,

Someone I can call my Knight In Shining Armor.






Aku suka baca poem,sajak dan seusia dengannya,walaupun benda tu sama je sebenarnye.
For me,poem or sajak tu dapat describe something tanpa olahan atau celoteh yang panjang. Hanya beberapa perenggan yang punya beberapa ayat sudah mampu untuk ditafsir apa maksud disebaliknya.

Paling best english version. Entahlah,kalau sesiapa yang selalu layan mesti boleh faham perbezaan english version dengan malay version. Especially kalau yang menjiwa punya kan.

Walaupun dalam blog ni banyaknye malay version yang tah hapa-hapa kan. hahaha..aku memang suka begitu. Lantaklah,lagi pun blog aku,so hak aku untuk menempekkan apa-apa yang aku rasa suka kat sini.

Kalau nak gelak..silakan,bukan aku dengar pun kan =) Lagipun,rilex la,aku bukannya ambik pengkhususan bersajak pun.Jadi, jangan heranlah kalau hasilnya amaaaat memuaskan yer..hehe.

Aku ni kalau menaip susah sikit nak berhenti,kalau cakap?errr..susah sikit kot. (PR excluded k..kalau tetiba aku senyap dengan korang,itu tandanya aku terkena split personality tu). Kalau yang baru kenal or first time nampak aku,mesti punya cakap aku sombong.Kenapa?sebab,mak cakap..jangan cakap dengan orang yang tak dikenali..hahaha. ok,aku bohong je.

Entahlah,kalau nak sembang banyak-banyak dengan aku,kena kenal aku dulu yer ;)
Poem kat atas tu best la..kot. Oppsss..itu bukan aku punya,itu aku ambik kat sini. Koleksi 'karya' aku ada..tapi kang,buat malu jer kalau aku publish kat sini. Jatuh pulak air mata aku kang..hahaha.

Sudahlah yang malay version pun tah hapa-hapa,bagi yang english version,lagilah orang tak faham kot..hahahaha. Haritu time pilih-pilih nak beli buku apa,aku dah grab 1 buku dari shakespeare, koleksi poem dia. hahaha..aku tau korang nak kata aku kuno,takpe..tak payah cakap..aku dah biasa dengar itu semua.

Dulu,Aku layan lagu kristal pun kawan-kawan aku(mp4-poyah,lia and ifa) cakap aku cam gitu,apatah lagi kalau layan poem shakespeare kan..hahaha. Tolong yer,saya bukan kuno ataupun old-fashioned or ape-ape jelah..cumanya,bagi aku benda tu punya banyak sentimental valuenya..hek?hahaha..sila lah percaya yer. Eh,tapi aku takdelah berpakaian secara kuno. Sila jangan bayangkan saya begitu yer! =)

Tapi,bila aku pikir-pikir balik,plus jelingan manja dan soalan taJam dari peneman setia ku itu,owh..aku lepaskan lah dulu buku tu. Lagipun, yang aku jumpa haritu dalam tu cuma ada beberapa je poemnya..setiap poem ada gambar. Masalahnya pada gambar tu,hmmmp..tak payah ceritalah gambar tu macam mana kan. Kang malu pulak aku nak bawak balik rumah. Lagipun,rak aku nih,dah penuh dah. Mesti kena angkut bawak balik rumah jugak ujung sem ni.

Sebab stok untuk sem depan pulak nak masuk beratur =)
Rasanya sampai sini je celoteh-celoteh manja dari aku..ahak! =)




KNIGHT RIDER pun boley =)



"I wait for A KNIGHT in shining armor to keeps out the rain by his caring heart,
His love is the ultimate roof.
"





not the ultimate design load ok :d

7 comments:

maisyah said...

fuh..
ayat tu..memang mengancam..membuai hati pencinta poem..
sentimental sungguh..bagus tu..mesti org yg penyayang kan...

kisah abu nawas said...

owh...celotehnya manja sekali hehehe

tomo said...

oh..suka bahasa inggris ya.
kalau aku kurang suka kawand

MyraLove =) said...

@maisyah:suka eh kak?jiwang tu..hehe,bleh la akak amalkan yer..hekhek

MyraLove =) said...

@kisahabunawas: manja ke?hahaha..

MyraLove =) said...

@tomo: english lebih meaningfulll..hehe..berjiwa-jiwa sikit..ahaha

mahira oya said...

suke berpuitis ya..
sy suke poem gak yg meaning nya menyentuh..cewah

Jom Tengok Lagi ^_-

Related Posts with Thumbnails