Layout

Aku bukan suka berangan.Aku cuma ada angan-angan.Untuk cuba terbang ke bulan..haha =)

Friday, November 5, 2010

Frobenious International Kindergarten aku punya ;)

en 

 

Frobenious International Kindergarten is a double storey building. 4 classrooms, teacher’s room, toilet and kitchen are located at the second floor of the building. And for the first floor, it consist of hall, waiting room, play site, library and watching room.

Mau tahu lebih lanjut,boleh hubungi saya yer =)

 

first

Plan View of the First floor

 

trim

Plan view of the second floor

 

Inilah projek yang buatkan aku ketangisan (yeke?)hahaha. Lepas ni sapa yang nak beli projek  ni bolehlah. Semua dah complete. Design,calculation semua-semua tu..jangan risau,bangunan saya ni selamat tau. Tinggal hiasan dalaman je yang aku tak provide..hek!

Lepas ni nak gi jual kat kementerian pelajaran lah. LOL!

Sebabkan benda ni lah aku pandai menggunakan TEKLA SOFTWARE. Walaupun tak hebat,bolehlah setakat nak design bangunan 30 tingkat tuh..hakhak(sori yer cik pink,ter-perli pulak)

 

front view

Front view

 

entah

 

Lepas dah siap design guna software ni. Kita boleh analysis sama ada bangunan tu ‘selamat’ atau tidak dengan menggunakan STADPRO software pulak.

Kat STADPRO ni semua data berkaitan seperti load,bending,shear,tension and compression member boleh dapat kat sini.

Tapi,kalau kitorang punya projek..calculation kira manual then boleh check betul ke tidaK by taking the value from that STADPRO =)

Agak berpinor lah biji mata nak menaip data-data and calculationnya tu. Mujurlah group members aku semua nya boleh pakai,kalau dapat ada yang ahli tidur..alahaiii..ketiduranlah kerjanya.

Malam sebelum due datenye tu..ramai lah yang tak tidur. Hampir-hampir gila pun ada gak especially yang buat 30 tingkat tuh.

 

Punyalah kan tAkde kerja sangatkan. Actually aku tengah excited buat entry guna window live writer ni. Heheheheeh. suka!suka! senang,mudah dan cepat..erk!

6 comments:

CiK pInKy said...

syabas my pren...dpt laksanakan tugas mu dengan jayanya...
he3....

http://zunurainsalleh.blogspot.com/2010/11/tekla-ooo-tekla-staadpro-ooo-staadpro.html

MyraLove =) said...

hehehe..lepas ni kalo xde org beli design aku ni,terpaksalah aku tukar course..CIKGU TADIKA..ok x?
muehehehe..bleh ganti linda ni..
comeykan aku jadi cikgu tadika..owh..kiuuutttnye!!

Cik ean said...

terernyer kamu..buat benda nie..ley sy ajar sy akak myra LOL (^_^)

MyraLove =) said...

hek!akak?errrrrr..cnfrm xleh!!
;)

Cik ean said...

oloh akak cute..ley lah..i'm life learner.

Siti Mashitah Saidin said...

peh tiga tingkat...??

*pengsan*

Jom Tengok Lagi ^_-

Related Posts with Thumbnails