Layout

Aku bukan suka berangan.Aku cuma ada angan-angan.Untuk cuba terbang ke bulan..haha =)

Wednesday, April 14, 2010

Al-Kisahnya aku Me-nyervive-kan Diri =)


~SALAM

Atas permintaan iqa,aku taip la sesuatu malam nih. =)
Bukan ape, letih same buat ODE (Ordinary Diffrential Equation). Macam la banyak sangat aku buat,walhal dari kelmarin..tak habis-habis dengan tutorial 2 lagi. Mulut tak berenti ni sebut.. "takpe shaz,biar lambat asal selamat" - ini adalah iklan untuk ayat penyedap yer.

Tadi kami ber-6 ke pejabat emigresen (aku,syida,ain,aen,zaul and tobi). Naik teksi jer. Nak dijadikan cerita, Punya nak kepastiaan, sebelum berangkat kesana..boleh pulak kitorang pergi beraya kat ISC (international student centre). Actually na tanye camne proceedure nak kena ikut plus na tanye kat mane tempat nak buat pasport tu..almaklumlah kami semua nih bukan orang KL.

ISC- lama kami main permainan tolak menolak dekat luar pejabat ISC tu. Masing-masing malu-malu kucing nak masuk. Last-last..aku dengan ain 'menang'. Kami berdua pun masuk la buat muka pandai dalam tu. Lama jugak la berdiri baru dilayan. Cerita punya cerita..keluarlah sorang akak nih..gitu-gitu lah akak ni..akak ape entah. kak azi kot..aku pun talak ingat woa.

Yang tak tahan tu..boleh pulak kak azi tu bagi ceramah kat kitorg..dah free2 dapat ceramah kat situ yang bertajuk 'procedure2 nak buat program ke luar'. Dalam hati semua bengang.."kitorang bukan na tau pasal ni lah akak..kitorg cuma nak tanye ape y perlu ada n kat mana nak buat pasport plus kena buat visa ke tak"-lebih kurang camni la rasa2 luahan yang nak dilepaskan. dah la nak kejar masa, takot emigresen tu tutop. boleh pulak akak tu bagi ceramah y tak berkaitan. Huh

Pergi emigresen pulak - sampai dalam pukul 4lebih2..masuk jer sane..sekali kaunter sudah tutup dah..TENSIOOOOOOOOOOOOOONNNN je muka sorang2. Dah kena pegi pulak pepagi buta esok. Nak study lagi. Memang esok masing-masing pikul note beratur dekat sane. Nasib la ade zaul yang menceriakan suasana tu..macam2 la lawak yang keluar. Dah la masing2 tak penah sampai sane..memang servive la..mungkin itu satu permulaan untuk kami.

p/s: mase pegi kami naik 2 teksi..teksi y satu lagi tu..kereta baru lagi..tapi boleh pulak buat hal. kate diorang macam ter-kent--2 je kereta tu. Pakcik tu pun pelik,kenape tetiba kereta dia wat hal. Boleh pulak zaul cakap.."mungkin ini bukan cabaran untuk pakcik tapi permulaan cabaran untuk kami"

hiiii..so...esok pepagi..kena ready..nak kena pegi fac dulu..nak mintak cop..yelah,aku mane ade salinan surat beranak yang ori. Stress jer..tobi lagi lah nyer...dia punya nuuuunn disabah..hohoho

klah..disini saje celoteh2 ku..(panjang kot) heheh... ok iqa..muaaahhh=)

salam ~

4 comments:

ain said...

hehehe...g tydo bsok nk bgun awl nk g cop SURAT BERANAK.....

=) said...

kalo xleh gak..terpakse aku ngn tobi angkat sumpah..macam y zaul ajar tadi..hahaha

Nur Syafiqah said...

haha.. npe la kna ckp nme iqa yg hot ni... haha.. pape pon all the bes la nak g wat passport yg pnoh dgn cabaran tu.. huhu

=) said...

hohoh..xleh gak..kak aen n zaul je lepas..diorg da pegi pagi tadi plus dgn tobi..tp tobi xlps coz xde surat beranak ori..so kena tggu jum..or kalo 'bernasib baik' isnin =)

Jom Tengok Lagi ^_-

Related Posts with Thumbnails