Layout

Aku bukan suka berangan.Aku cuma ada angan-angan.Untuk cuba terbang ke bulan..haha =)

Thursday, April 5, 2012

Anda rasa rakyat NEGERI ANDA BAGUS KE??

Malam yang damai~

hahahaha..1 rumah kecoh tengok bola kat tv1 (Kelantan vs not sure which team from Indonesia). Aku duk dapur jer (ahaks) tapi,still take part sikit2 since kat dapur pun pasang tv1..kunun3 cepat sikit info sampai dari tv kat ruang tamu. Padahal tak layan pun,kasi kecoh je lebih.







Haisshhh..nak ceritanya kat sini..aku terpikir. Kan ramai yang tak suka umat2 negeri Kelantan ni..sorry to say. Saya sendiri pun tak sure lah kenape dan ape reasonnya kan. Adakah disebabkan hal politik yang kita semua sedia maklum or disebabkan memang rakyat2 kelantan ni memang jenis macam tu (yang selalu didengari tulah~)


So,pointnya disini…aku yakin!teramat yakin!! Mesti team-team yang menyampah pada rakyat-rakyat Kelantan confirm 100% sokong team Indonesia kan???? Hahaha..aku tak faham lah kenapa perlu ada perasaan macam menyampah pada satu2 rakyat negeri. Kita kan 1 negara. Kenapa sangat2 MENYEDIHKAN hah pemikiran anda-anda yang pernah ada rasa begitu?


Aku nih…dari peneng bertahun-tahun kemudian terbang pulak ke Sarawak 3,4 tahun then balik pulak semenanjung. Stay kat perak more than 15 tahun then terbang pulak ke Kelantan dah dekat 2 tahun masih lagi tak Nampak tang mana perlu wujudnya pemikiran yang sangat pathetic macam tu…











Aku memang sangat2 yakin, sedangkan perkataan ‘menyampah’ boleh je wujud secara tak sedar mungkin~~ , bila Nampak begitu banyak kenderaan berplat DXX XXXX.. Haishhh…aku nih dah banyak negeri aku bertapak,belum kira lagi tempat aku belajar blom campuq lagi korea.. macam-macam ragam insan dinegeri itu yang aku jumpa.


Peneng dengan cara peneng nya. Sarawak lagi lah macam-macam. But then??? Kita tak boleh judge the whole people tu based on sorang punya AKSI. Macam mana boleh wujudnya simpulan bahasa ‘ Don’t judge the book by its cover??’ macam tu jugak lah kita kena bukak pemikiran yang sangat pathetic tu dengan ayat-ayat yang lebih kurang macam tu (ok fine,stakat ni aku lupe la ayat ape yang suit untuk situasi ni ;)







Jadi,pandai-pandailah fikir wahai insan-insan yang bijak sana yang ALLAH kurniakan otak untuk digunakan ^_~ sekadar meluah persoalan yang terbuku dihati. Just nak anda-anda yang berfikiran begitu bukak minda.

Kalau nak kata penjahat-penjahat ramai gilerrr kat Kelantan or mostly penjahat kat Malaysia ni dari Kelantan..derrr~ negeri lain tu takde penjahat ker? Kalau ya pun,perlu ker membenci the whole negeri? Kalau macam tu? Jepun dulu lagi jahat!!! Tapi, ok je anda-anda meng-agung kan artis-artis jepun or kawan dengan orang-orang dari sana or takde pun dengar desas desus ‘benci r orang jepun ni…blab la bla’ .


Fikir-fikirkan lah yer…


Apa perasaan anda kalau someone cakap kat depan muka anda, bayangkan anda dari negeri kedah.. that person said ‘aku bencilah orang-orang kedah ni..mulut semuanya macam^##@$^&..... Kuang hajaq ) sorry ok…ini contoh.


Same goes to perak,Pahang,perlis,johor,Terengganu,Selangor..haish banyak la pulak nak senaraikan. Just imagine,ape perasaan anda? Agak-agak terasa tak kat muka tu? Walaupun tau dia cakap tu kat orang lain. Agak-agak muka anda terasa panas tak???


Hahahahha…sekian terima kasih~~~~~~

Sorry...tajuk cam tah pape je kan ;) biaselah...tajuk kasi gempak..mane2 pun..teman masih berjiwe perok!! yeyeh..kejor yeop kejor! maklumlah,tempat jatuh lagikan dikenang apetah lagi tempat belajor bercinta ^_~




2 comments:

OUTBOUND TRAINING DI MALANG said...

selamat siang sahabat..

sedikit berbagi inspirasi siang...

"belajar dari filosofi semut:
sesibuk apapun ia mencoba bertanya tentang kabar saudaranya atau hanya sekedar melempar senyum.
sebab senyum adalah hiasan terindah dari setiap raut muka seseorang.."

sudahkah anda tersenyum dengan saudaramu?

mari berbagi semangat serta senyum terindah kita untuk meyambut siang yang meski panas tapi kita tetap dingin dengan hati kita yang penuh dengan cinta sesama saudara..^^
kami tunggu kunjungannya ya http://www.nolimitadventure.com/

Obat Tradisional HIV AIDS said...

sharing nih

Jom Tengok Lagi ^_-

Related Posts with Thumbnails