Layout

Aku bukan suka berangan.Aku cuma ada angan-angan.Untuk cuba terbang ke bulan..haha =)

Thursday, June 16, 2011

Vision,Brain and Art




Salam to all~

Vision,brain and art vs 'fact' which is 'blended' sangat2 dalam jiwa student engineering.
Arghh..merepek suda~

Korang2 tau tak pelukis terkenal 'MONET' dia ni sangat hebat ye melukis. Tapi,i dont like him
since dia punya lukisan sangat open~ ok,talk about painting meh kita bukak pasal ganglion cell and behaviour of light and color..lalalala

Hohohoho..senget kepala kalo orang yang jurusan based on fact nak translate benda-benda alah ni. ok, ini lah yang berlaku kat aku. sedih kan???huhuuhu..

Sangat kesian sama saya since saya kena belajar this subject 'VISION,BRAIN &ART' kat KAIST ni (Korea Advanced Institute of Technology and Science) Ape yang aku belajar selama ni memang lari buat jarak jauh lah kan~Ingat this subject rilex-rilex..chill je..main2 melukis.

Sekali,hambek...name pun blaja kat Uni paling top kat Korea nih..semua biology,physic semua keluar just for art. This subject is actually from sains sosial punya faculty.Hebat sangat!kalau ka
t Malaysia~hmmmmm

Tapi,nak buat macam mana..belajar jelah.huhuh




Gambar ni dan gambar yang kat atas adalah view from YURIM PARK. Sangat best!walaupun sekarang musim summer,tp still dalam mode spring. Bunga ros kat tepi2 jalan tu..bersepah.Kalau kat Malaysia,susah sangat.Bila ada,teruja sangat2 kan ;)







Ini view dalam Library kat KAIST. Baca paper secara electronic and touchscreen tau



Then,last weekend kitorang pergi jalan-jalan kat Kumdori Land and Expo park. Menarik!sempat la naik roller coastal dengan harga 4500kwon = Rm13.50 (conclsionnyerr..takmo naik dah,since aku tak jumpe jalan nak turun..hoho..sangat memalukan situasi itu ;)





Kumdori Land



Sebelum pergi jalan-jalan kitorang makan ramai-ramai kat international kitchen. Makan nasi tomato you ;) Abang-abang and akak-akak yang seramai 8orang kot (student malaysia kat deajeon) yang masak. Setelah seminggu sampai,baru that day dapat makan nasi yang normal macam kat malaysiA. Cabaran sungguh kalau belajar kat luar ni. Thanks god aku ni blajar dalam negara (walaupun dulu pernah kecewa..now i know kesusahannya )




1 comment:

nur said...

hi..blog walking here..singgah ler blog sy gak kat http://precioushandsatelier.blogspot.com/ tgk bunga2 cantik mekar dlm cara berbeza ssuai utk deko umah anda...

Jom Tengok Lagi ^_-

Related Posts with Thumbnails